2022 P.V. Aalten

14-5-2022: Vincent de Harder mooie zege van Dizy-le-Gros

Dat we vorig jaar een superjaar kende als P.V. Aalten wanneer het om prestaties gaat, blijkt uit het feit dat ook vanuit Dizy-le-Gros de eer hoog gehouden moet worden. In 2021 was het Tonnie Obrink die een 1e in de Afdeling op de natour speelde vanuit deze losplaats.

Dizy-le-Gros

Dit weekend ging het om de eerste midfondvlucht en hoewel de temperatuur weer uitstekend was, was de windrichting volkomen anders dan de afgelopen vluchten, namelijk zwak zuidwest.
Andere wind … andere kopduiven, maar onze club zat er weer goed bij.

Vincent de Harder

Om 8:00 uur kregen de duiven in Dizy-le-Gros de vrijheid en koersten huiswaarts. Een reis over 315 kilometer naar Aalten.

Het is Vincent de Harder die om 11:32 de snelste duif klokt: de ‘297’, een jaarling doffer die met de eerste prijs gaat strijken. Natuurlijk liggen de prijspercentages hoger dan in het verleden, nu we 1:3 in plaats van 1:4 vliegen, maar 18 van de 34 duiven in de uitslag brengen – zoals Vincent doet- is een compliment waard. Ook de 9e stek was voor Vincent.

Jan Wiggers

Tweede werd de ‘013’ van Jan Wiggers. Een 2 jarige duivin die dezelfde moeder heeft als de winnaar van Vincent. Een kweekmoedertje dat volgens Vincent en Jan meerdere goede duiven geeft.
Jan pakt ook de 5e prijs.Op de derde plek treffen we Theo Wiltink, die prima is begonnen aan het seizoen 2022. Theo draait mooie prijspercentages en heeft altijd een paar duiven in de kop van de uitslag. Nu 10 van de 19 in de prijzen en naast de 3e ook de 10e prijs.

Theo Wiltink

Bij de top tien staan verder: G. (Marja en Gerrit) Rave (4e); Herman Testerink (6e en 7e met 36/20) en Gerrie Heinen (8e en 14/7).

Concourscombinatie Achterhoek
In de Achterhoek werden er 1.950 duiven ingekorfd voor Dizy-le-Gros.
Vincent de Harder vinden we hier op de 11e plaats.
Jan Wiggers is 20e en Theo Wiltink 27e.

Afdeling 9 Zuid
Door de liefhebbers in de zuidelijke helft van Afdeling 9 werden 6.495 duiven bij elkaar gebracht voor de vlucht uit Dizy.
Vincent de Harder scoort hier de 26e stek; Jan Wiggers staat op 44 en Theo Wiltink heeft hier de 58e.

Afdeling 9 Oost-Nederland
Vanuit de afdeling stonden maar liefst 19.618 duiven aan de start in Dizy.
Onze toppers vinden we alle drie op het eerste blad van de uitslag!
Vincent op de 31e plaats; Jan Wiggers op plek 66 en Theo Wiltink staat op 86.
Hele mooie klasseringen. Top!

Zo rijgen de successen van P.V. Aalten zich aaneen.
Nu vasthouden.

—————————————————————————————-

7-5-2020: ‘Super Saturday’ voor Hemmie en Tonnie Knippenborg: 1e Burdinne

Vorige week hadden we het er nog over dat de eer van Burdinne hoog gehouden moest worden, terugkijkend op de afdelingsoverwinning van Jan Wiggers vorig jaar. Die eer werd zonder twijfel vorige week al door onze toppers hoog gehouden, maar deze week deed P.V. Aalten er nog een schepje bovenop.

Rue de Burdinne – Burdinne

De omstandigheden waren anders dan vorige week. Het was weliswaar dezelfde losplaats; we korfden in Aalten exact hetzelfde aantal duiven als vorige week in; het weer was weer prima, maar de wind zat duidelijk anders. Vorige week zaterdag stond die noord kracht 3, maar vandaag draaide de wind van zuid- naar noordwest kracht 1 à 2.
Ondanks die andere wind, of misschien wel dankzij, kwamen we nog beter uit de verf van Burdinne dan zeven dagen geleden.

Om 11:16 uur klokten Knippenborg & Zn. hun 4 jarige ‘761’. Een doffer die zich al vaker goed wist te klasseren en daardoor 3e in het klassement van het Duifkampioenschap staat.

Hemmie Knippenborg
Tonnie Knippenborg

De 5e prijs was eveneens voor Hemmie en Tonnie, die 9 van hun 16 duiven in de prijzen zagen vallen. Het moet met name Hemmie, net terug uit het ziekenhuis, goed hebben gedaan. Proficiat Hemmie!

Tweede werd Deny te Vruchte met zijn duivin ”20-077′. Die viel in dezelfde minuut, maar 40 seconden later. Ondanks dat Deny een wat langere afstand heeft kaapten de warme bakkers de hoofdprijs voor zijn neus weg, met een minimaal verschil.

Tonnie Obrink greep de derde plaats. Ook met een duivin: de ’20-434′. Zijn kleinzoon Bram kwam trots met “opa Ton” mee, om het brons te vieren. Een pientere knaap, die de helft van groep 2 overslaat en naar groep 3 is gepromoveerd. “Dat heeft ie niet van mij” zei Tonnie.

Tonnie Obrink met pientere kleinzoon Bram

Bij de tien snelste duiven stonden de volgende eigenaren: Han Schuurman (4e met 11/8); Theo Wiltink (6e); Gerrie Heinen (7e) en Vincent de Harder (8e, 9e én 10e!).

Er werd gemeld dat de lossing super was verlopen en die term mag ook worden gebezigd worden voor het verdere verloop van de 180 kilometer lange vlucht. Om 9:15 uur werden de duiven losgelaten; om 11:16 uur klokken Knippenborg & Zn. de winnaar en om 11:32 uur zijn de prijzen verdiend en was er dus een derde van de ingekorfde duiven al thuis.

Hoe ging het in groter verband?
Hoe je maar opnieuw vast ….

Concourscombinatie Achterhoek
2.174 duiven
Het bleef een poosje spannend met de vraag of Knippenborg & Zn. ook de 1e prijs zouden vliegen in de C.C. Achterhoek. Maar Stefan Breuer uit Vreden greep hier de winst met een gemiddeld snelheidsverschil van slecht 1 meter/minuut.
Desalniettemin een prachtige prestatie van Knippenborg & Zn., die 2e plaats in de Achterhoek.
Deny te Vruchte staat in de C.C.-uitslag 6e en Tonnie Obrink 15e. Topnoteringen dus.

Afdeling 9 Zuid
7.200 duiven
Die topnoteringen zetten zich ook door in de uitslag van Zuid.
Tegen deze ruim zevenduizend duiven worden ook hier de plaatsen 2 en 6 door respectievelijk Knippenborg & Zn. en Deny te Vruchte bezet.
Tonnie Obrink vinden we hier op een mooie 17e stek.
Er staan 17 duiven van onze club tussen de eerste 100 op blad 1 van de uitslag en 27 duiven van 11 clubgenoten laten er 7.000 achter zich!
We krijgen last van obesitas: we groeien in de breedte.

Afdeling 9 Oost-Nederland
22.680 duiven
Deze vlucht uit Burdinne was tevens de eerste vitessevlucht die door de gehele afdeling werd gevlogen, met een geweldige deelname van meer dan twintigduizend duiven.
Het is bijna niet te vatten, maar tegen deze massa duiven vlogen Hemmie en Tonnie Knippenborg de vierde prijs!
Deny te Vruchte gaat in de Afdeling met de 9e prijs strijken en Tonnie Obrink pakt een knappe 31e plek. Op de Afdelingsuitslag treffen we 10 Aaltense duiven bij de eerste 100. Dat is ongeveer 10% dacht ik …

Zo’n zaterdag mag voor P.V. Aalten met recht “Super Saturday” genoemd worden lijkt me. Nu op naar de eerste midfondvlucht (donderdag inkorven!).

——————————————

30-4-2022: Sjaak Lubbers geniet van overwinning ‘493’

Deze zaterdag stond voor onze vitesseduiven Burdinne op de rol. Een vlucht over 185 kilometer voor de 539 in concours gezette Aaltense postduiven. Een vlucht waarop we een reputatie hoog hadden te houden, namelijk die van Jan Wiggers die op de natour van Burdinne een eerste in de Afdeling speelde.

Burdinne van buitenaf

Het weer was echt super. Goed ‘duivenweer’ waarbij het noordelijke windje de omstandigheden voor een mooie vlucht compleet maakte. En dat werd het.

De duiven konden al redelijk vroeg worden gelost. Om 9:00 uur werden ze in Burdinne in vrijheid gesteld. In totaal werden daar 7.280 duiven gelost, bijeengebracht door het zuidelijke deel van onze afdeling.

De lossing verliep prima en de duiven zetten al gauw koers richting Nederland.

Sjaak Lubbers (links) met zijn ‘soigneur’ Frans Wiltink

Het was Sjaak Lubbers die om 11:24 uur zijn overbekende ‘493’ op de plank zag vallen. Sjaak gaat de duivensport niet meer zo gemakkelijk af door zijn gezondheid en dus is het dan dubbel genieten als je zo’n vroege duif op de kooi ziet verschijnen. De ‘493’ liet de rest van de concurrentie al vaker de staart zien en dat was nu ook weer het geval: de eerste prijs was voor hem.

Han Schuurman

De ‘493’ was een fractie sneller dan de ‘892’ van Han Schuurman, die de tweede plaats bemachtigde.

Beide mannen draaien hele mooie prijspercentages en Han en Sjaak voeren dan ook het Hokkampioenschap aan.

Sjaak gaf aan dat Frans Wiltink de eer ook zeker te beurt valt. Frans maakt iedere ochtend de hokken bij Sjaak schoon en korft de duiven in. Een voorbeeld van goed ‘noaberschap’.

. Tonnie Knippenborg

Derde werden Knippenborg & Zn. en ook zij wisten een flink aantal van hun ingekorfde duiven op de uitslag te brengen: 10 van de 16.

Behalve Sjaak Lubbers op plek 9, treffen we verder bij de top tien aan: Theo Kämink (4e), Vincent de Harder (5e, 6e én 7e). Theo Wiltink (8e) en Deny te Vruchte (10e).

In groter verband wist P.V. Aalten zich goed te onderscheiden.

Concourscombinatie Achterhoek
Vanuit de Achterhoek werden er 2.265 duiven voor Burdinne in de strijd geworpen.
Op het eerste blad van de uitslag staan er maar liefst 23 uit Aalten.
Sjaak Lubbers prijkt op de 6e plaats; Han Schuurman op plek 7 en Knippenborg op 14.
Mooie topnoteringen.

Afdeling 9 Zuid
Het was niet alleen top in de C.C., want in de uitslag van Zuid staat Sjaak Lubbers ook mooi genoteerd. Hier op plaats 16. Han Schuurman strak er achter op de 17e stek en Knippenborg & Zn. treffen we hier op de 30e plek. En dat allemaal tegen 7.280 duiven!

Als de eerste twee vluchten van dit seizoen een voorbode zijn voor de rest, dan mogen we niet klagen. Aalten zat er uitstekend bij.

———————————————————

23-4-2022: Theo Wiltink ….. terug van weggeweest

Kasteel Meylandt bij Heusden-Zolder

Dit weekend stond de eerste vitessevlucht op het programma. Een vluchtt over 130 kilometer vanuit Heusden-Zolder.

Er werden voor de africhting vorig weekend al veel duiven ingekorfd en dat beloofde voor deze vlucht ook een behoorlijk grote deelname. Die kwam er dan ook, ondanks dat het vorige week met oosten wind niet makkelijk ging en er opnieuw een straffe oosten wind werd verwacht. Er verschenen 459 duiven uit Aalten aan de start van 24 liefhebbers. Wel ruim 100 minder dan met de africhting, maar toch ….

Behalve de oosten wind, waarmee we als duivenhouders beslist niet bevriend zijn, was het verder goed duivenweer. Toch verliep het concours weer stroef. Natuurlijk waren er de vroege duiven, maar er vielen bij de meeste liefhebbers ook grote gaten tussen de aankomsten.

Theo Wiltink

In Aalten viel de snelste duif van onze vereniging bij Theo Wiltink, die vorige week al een mooie “paasuitslag” noteerde (7 t/m 11 tegen 572 duiven).

Theo heeft ze duidelijk in orde en dat zal ermee te maken hebben dat hij zelf ook weer aan de beterende hand is. Top Theo!

….. Deny te Vruchte

Tweede werd Deny te Vruchte die 13 van zijn 23 gezette duiven in de prijzen draaide. Ook Deny heeft ze dus goed in orde bij de start van het vliegseizoen.

Op de derde plaats treffen we Tonnie Obrink, die net als Deny 13 van zijn duiven op de uitslag wist te brengen. Hij had er 26 mee en pakte 3 prijzen bij de eerste 10: de 3e, 9e en 10e.


Bij de eerste tien van Heusden-Zolder zien we verder Han Schuurman (4e met maar liefst 9 van de 12 duiven op tijd geklokt), Vincent de Harder (5e en 6e), Henri Doornink (7e) en Theo Kämink (8e).

Tonnie Obrink

Concourscombinatie Achterhoek
In de Achterhoek deden er 2.142 duiven mee aan Heusden-Zolder en er staan weer duiven uit Aalten tussen de toppers.
Bijvoorbeeld de eerste duif van Theo Wiltink, de 2-jarige ‘708’, op plaats 6.

Deny te Vruchte legt in de Achterhoek beslag op de 8e plaats en Tonnie Obrink op plek 9.

Drie kanjers in de top tien van de C.C. dus.

In het totaal staan er 16 Aaltense duiven op het eerste blad!


Afdeling 9 – Zuid
In Kring Zuid, waar 7.337 duiven werden ingekorfd, kwamen we eveneens goed uit de verf, ondanks die oosten wind.

Tegen deze massa duiven vinden we Theo Wiltink in de uitslag van Zuid op plek 41; Deny te Vruchte op de 46e plaats en Tonnie Obrink neemt hier de 48e stek voor zijn rekening!

Mooie scores dus ook in Zuid.

Zoals afgesproken in de algemene ledenvergadering houden we in de vereniging voor het eerst ook het hokkampioenschap bij, waarvoor nu landelijk en in de afdelingen officiële kampioenschappen zijn ingeruimd. Het gaat dan om de totaal verzamelde punten gedeeld door het aantal ingezette duiven. Voor dat kampioenschap leidt Han Schuurman na de eerste vlucht de dans, met Sjaak Lubbers op de 2e plek en Deny te Vruchte als 3e.

Andere veranderingen voor 2022 zijn dat we in het kader van landelijke uniformiteit een uitlslag 1:3 maken, die met 1000 punten begint,.

————————————————————–

Reacties zijn gesloten.