2024 P.V. Aalten

Vincent de harder opent seizoen met klinkende overwinning

Het eeuwenoude haventje van Heusden-Zolder

Voor je het weet is de winter weer voorbij en staan we aan het begin van een nieuw seizoen.
De eerste vitessevlucht vond plaats vanuit Heusden-Zolder, op zo’n 135 km afstand van Aalten.
In tegenstelling tot het weekend hiervoor waren de weersvoorspellingen niet geweldig. Koud, noordwesten wind en veel kans op regen. Het was dan ook de vraag of de duiven op zaterdag gelost konden worden. Uiteindelijk lukte dat om 12:00 uur en hadden we toch een mooi vluchtje tussen de bewolking en motregen door.

Vincent de Harder (l) en Theo Kämink zagen de duiven goed thuiskomen van Heusden-Zolder

Zo’n eerste vlucht is het altijd weer spannend hoe de duiven afkomen, maar de vlucht met 545 duiven uit Aalten e.o. verliep vlotjes en na de lossing om 12 uur vielen de snelste duiven rond 13:40 uur.

Het was Vincent de Harder die de twee snelste duiven van het Aaltense concours zag arriveren aan de Haartsestraat met een tussenpose van slechts 20 seconden. “De 105” was zijn eerste duif. Een 2-jarige duivin. “De 111” was zijn tweede. Eveneens een 2-jarige, maar in dit geval een doffer.
Vincent ziet vier van zijn duiven bij de eerste 10 terug.

Theo Kämink klokte de derde duif van het Aaltense concours. De 3-jarige ‘762’.
Theo pakte ze geweldig en mag zich voorlopig de koploper van de kampioenstanden noemen. Met 13 van de 14 duiven in de prijzen mag dat ook best! Wel wat lullig overigens voor z’n 14e (‘de 471’), die door 13 hokgenoten werd uitgelachen.

Bij de eerste 10 treffen we verder Deny te Vruchte (4 en 9); Gerrie Heinen (5e); G. Rave (6e) en Herman Testerink (7e).

Met de noordwesten wind spreekt het voor zich dat de duiven in onze regio goed vielen. Op de uitslag van Afdeling 9 – Zuid prijken Vincent en Thoe met hun drie toppers op de 6e, 11e en 24e plaats tegen niet minder dan 6.924 duiven!!!
In de CC Achterhoek was dat zelfs goed voor de 5e, 8e en 11e prijs van 4.075 duiven. Op het eerste blad van Zuid staan 15 Aaltense duiven en op de CC-uitslag treffen we 20 duiven aan van onze club, met Willem Stoelhorst op precies de 100e plek.

Dat is dit seizoen dus een veel belovende start voor P.V. Aalten. Wordt vervolgd …. hopen we.

Reacties zijn gesloten.